My Prayer For

Van wie is My Prayer For?

My Prayer For is een initiatief van de Evangelische Omroep (EO), een christelijke publieke omroep in Nederland. De EO hecht er veel waarde aan om christenen en christelijke organisaties met elkaar te verbinden, door kerkmuren heen. Daarbij geloven we dat gebed een krachtig instrument is voor die verbinding en om samen God te zoeken.

Is My Prayer For in alle talen?

Voorlopig is de website alleen beschikbaar in het Nederlands en Engels. Op basis van je locatie wordt er een taal voor je geselecteerd, maar die kun je op elk moment zelf aanpassen, rechts onderaan iedere pagina. Wel kun je bij het schrijven van je gebed aangeven in welke taal je gebed is. Hier maken we eventueel in de toekomst gebruik van om gebeden in dezelfde taal bij elkaar te presenteren.

Kan ik gebeden rapporteren die niet oké zijn?

De redactie houdt My Prayer For dagelijks in de gaten, maar jouw hulp is welkom om met ons mee te kijken. Voel de vrijheid een gebed te ‘rapporteren’ als jij de inhoud ervan ongepast vindt. De redactie kijkt dan snel met je mee en zal, indien nodig, het gebed verwijderen. We vragen wel om je begrip voor mensen die zich in een gebed misschien anders uiten dan jij gewend bent. Probeer de bedoeling van het gebed te lezen en niet te veel te letten op de precieze formulering.

Wie controleert de gebedsonderwerpen en gebeden op My Prayer For?

De eindredactie van My Prayer For ligt bij de Evangelische Omroep (EO), maar deze website is vooral open voor iedereen om zijn of haar gebeden te delen. Medewerkers van de EO monitoren de website dagelijks, maar hebben ook jouw hulp nodig om eventueel schadelijke of onwenselijke content te signaleren. Als bezoeker kun je gebeden ‘rapporteren’. De redactie krijgt dan een melding en kijkt er met zorg naar.

Is alles openbaar?

Alle gebedsonderwerpen en gebeden zijn openbaar, accountgegevens van de beheerders van gebedsonderwerpen zijn uiteraard niet openbaar.

Hoe is mijn privacy gewaarborgd?

My Prayer For is een openbare website. Alle gebedsonderwerpen en gebeden zijn openbaar. Uiteraard is het e-mailadres dat je invult bij het aanmaken van een account verborgen voor bezoekers en alleen zichtbaar voor de redactie. Houd er dus rekening mee bij het starten van een gebedsonderwerp of het schrijven van een gebed dat je geen gevoelige of persoonlijke informatie deelt zonder toestemming van de betreffende persoon of personen.

Wordt mijn gebed eerder verhoord bij veel 'amens'?

Ieder gebed is waardevol en wordt gehoord in de hemel. De mooie gebeden, maar ook zeker de gebeden die misschien wat minder mooi geschreven zijn. Er schuilt een mooie belofte in het samen bidden, maar er is geen garantie dat een gebed wordt verhoord zoals jij het voor ogen hebt. Daarbij is de wetenschap dat anderen delen in de zorg die je geuit hebt, voor jou hopelijk een verlichting van de last die je draagt.

Wat is de waarde van een gebed, als je alleen maar op 'amen' hoeft te klikken?

Als er op 'amen' geklikt wordt, mag je ervan uitgaan dat iemand jouw gebed met aandacht gelezen heeft. Door de klik zegt die persoon: dat bid ik ook! Door dit teken van meeleven worden jij en degene voor wie je bidt bemoedigd.

Hoe plaats ik een nieuwsupdate bij het gebedsonderwerp van iemand anders?

Je kunt geen nieuwsupdates plaatsen bij gebedsonderwerpen van anderen. Daarvoor moet je de beheerder zijn van dat onderwerp. Je kunt alleen gebeden schrijven bij het onderwerp van iemand anders of de gebeden van anderen meebidden.

Hoe plaats ik een nieuwsupdate bij mijn gebedsonderwerp?

Zodra je ingelogd bent en klikt op een van jouw gebedsonderwerpen, zie je bovenaan naast ‘Gebeden’ een tabje ‘Nieuwsupdates’. Als je daar op klikt, kun je nieuws over jouw onderwerp delen. Deze updates kun je zelf schrijven en een eigen afbeelding selecteren. Ook kun je een internetlink gebruiken om het nieuws te delen. De tekst en afbeelding worden dan automatisch vanaf die link overgenomen door My Prayer For.

Waar kan ik een algemeen gebed schrijven?

My Prayer For richt zich op het bidden voor concrete onderwerpen: leed aan de andere kant van de wereld of om de hoek van de straat. Mensen die door hetzelfde onderwerp geraakt worden, weten elkaar te vinden. Er is daarom geen algemene gebedspagina. Wat niet betekent dat je op een specifieke gebedspagina niet ook voor andere onderwerpen kunt bidden.

Hoe kan ik een gebed schrijven?

Bovenaan elke gebedspagina vind je een veld om een gebed te schrijven. Je hoeft niet in te loggen om een gebed te schrijven en te delen. Wel wordt gevraagd om je naam, als vermelding bij je gebed. Deze gegevens worden nergens anders voor gebruikt.

Hoe kan ik een nieuw gebedsonderwerp starten?

Om een gebedsonderwerp te starten, moet je eerst inloggen. De eerste keer wordt gevraagd een account aan te maken. Zodra je dat gedaan hebt, kun je een gebedsonderwerp aanmaken en andere bezoekers vragen mee te bidden. Iedereen kan dus een gebedsonderwerp starten.

Hoe werkt My Prayer For?

Bezoekers kunnen een gebed schrijven bij een onderwerp of zelf gebed vragen door een nieuw gebedsonderwerp te starten. Spreek het gebed van iemand anders jou aan, klik dan op ‘amen’ en bid het met hem of haar mee.

Wat is My Prayer For?

My Prayer For wil mensen online samenbrengen die bidden voor hetzelfde onderwerp. Omdat er een bijzondere belofte verbonden is aan het samen bidden. Elk gebed is kostbaar en wordt gehoord in de hemel. Wat niet zegt dat het wordt verhoord zoals jij het voor ogen hebt. Maar samen mogen we in alle omstandigheden hopen op Gods kracht.

Bidden

Wat is de zin van bidden als God niet antwoordt?

Wat is de zin van schuilen voor de regen als het toch niet ophoudt? Nee, je schuilt want het houdt wel een keer op. Ook bij bidden is dat zo. Je bidt en God antwoordt wel, alleen vaak niet op het tijdstip en manier waarop jij dat wilt. Eis je dat wel, dan leg je in wezen God jouw wil op, en dat werkt niet. Beter is van gebed een vertrouwensrelatie te maken in plaats van een snoepautomaat en de antwoorden overgeven in dat vertrouwen. Wachten is daarom wellicht het moeilijkste en diepste gebed.

Verhoort God elk gebed?

God hoort elk gebed, maar verhoort ogenschijnlijk niet ieder gebed. Gebed is ook meer dan gehoord en verhoord worden. God is geen snoepautomaat. Gebed is boven alles een relatie en communicatie in een relatie van liefde en eenheid. Die liefde en eenheid zijn hogere waarden dan gehoord en verhoord worden.

Hoort God elk gebed?

Natuurlijk hoort God elk gebed. Of Hij ook luistert is de betere vraag. Soms luistert je vrouw of man ook niet, omdat alles wat je te zeggen heb alleen maar belangrijk voor jou is en je alleen maar aan het luchten ben. En erger nog; je bent niet eens geïnteresseerd in zijn of haar reactie. Gebed is luisteren naar elkaar. Is de wil er niet om te luisteren naar God, waarom zou Hij dat dan wel doen? En weet je, zelfs dan hoort Hij je nog!

Ik voel niets als ik bid

Het is sowieso niet aan te bevelen je gebed en je gevoel aan elkaar te koppelen als een kwaliteitscontrole. Bidden voor een ziek kind gaat nooit gepaard met een goed gevoel. Bidden door te zingen (bijvoorbeeld in een kerkdienst) kan juist weer wel met een goed gevoel gepaard gaan. En van mediteren in de natuur in verwondering over de schepping is zelden iemand chagrijnig geworden. Iedere vorm van gebed kent bijbehorende gevoelens. En ieder gevoel kent zijn gebed.

Kan ik verkeerd bidden?

In principe niet als daarmee een verkeerde manier of verkeerde woorden mee wordt bedoeld. Gebeden kunnen wel hol of leeg worden, wanneer je uit gewoonte iets opdreunt of wanneer je gebeden niet oprecht zijn. Bijvoorbeeld vragen of God je buurman straft, is een leeg gebed.

Kan iedereen zomaar bidden tot God?

Ja! En nog eens ja! Aan gebed zitten geen voorwaarden vast. Sterker nog: in gebed komen we tot God zoals we zijn, met al onze goede dingen en al onze gebreken. Laat niets of niemand je tegenhouden om te bidden.

Tot wie moet ik bidden?

Jezus gaat ons in de Bijbel voor in het bidden tot God de Vader. Voor sommigen is het woord ‘vader’ zo besmet, dat het noemen van deze naam nare herinneringen oproept. In dat geval kun je ook beginnen met ‘Jezus’, want Jezus zelf zegt dat Hij en de Vader één zijn. Alleen tot ‘God’ bidden is wat onpersoonlijk. Veel mensen bidden tot de ‘Heer’, of ‘Here God’. Maar rechtstreeks tot de ‘Vader’ of tot ‘Jezus’ blijft aanbevelenswaardig.

Hoe moet ik bidden?

In de christelijke traditie denkt men bij bidden snel aan gevouwen handen en gesloten ogen. Maar in Bijbel kom je veel verschillende manieren tegen; van knielen tot staand met handen omhoog, in stof voorover gebogen op de grond tot je ogen opslaan naar de hemel. Advies: neem die houding aan die op dat moment het beste bij jou en je gebed past.

Gebed is toch intimiteit met God?

Als je bidt, ben je inderdaad even heel dicht bij God, als in een persoonlijk gesprek. Een vader is blij als zijn kind met een probleem bij hem komt, op welke manier dan ook. Maar Jezus roept je in de Bijbel ook op om samen te bidden. Als je alleen bidt, kun je je soms eenzaam en kwetsbaar voelen. De kracht van gebed is ook dat het samenbindt.

Wat is gebed?

Bij gebed gaat het niet in de eerste plaats om het onderwerp waarvoor je bidt, maar om de persoon tot wie je je gebeden richt. Je zoekt de verbinding met God, je hemelse Vader. Hij verheugt zich daarover en wil je geruststellen. Alsof Hij tegen je zegt: laat het maar aan Mij over, Ik zorg voor je.